Wie ben ik

de-triskel_mariaMijn pad tot genezer/begeleider
Op mijn 18de besloot ik te gaan onderzoeken hoe mensen gezonder kunnen worden en blijven. Ik heb nu mijn eigen visie en werkwijze.

Na 2 basisjaren natuurgeneeskunde heb ik gekozen voor een opleiding tot Klassiek Homeopaat aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeswijze.
Hier wordt gekeken naar het totale ziektebeeld en het herstellen wordt ondersteund door een homeopathisch middel. Deze middelen zetten het lichaam aan tot zelfherstel zoals koorts dat doet bij ontstekingen. Ik heb 13 jaar met veel voldoening als Klassiek Homeopaat gewerkt in Nederland.

Tegelijkertijd begon mijn opleiding tot spiritueel werker, waarin ik de motieven in mijn leven heb onderzocht. Hier ben ik opgeleid voor ademtherapeut. Ik ontdekte ook dat bewustwording belangrijk is voor onze persoonlijke groei. Via onze adem kunnen we steeds weer contact maken met “de bron” (onze eigen wijsheid) en zo leerling van het leven blijven en steeds verder evolueren.
Tijdens deze opleiding heb ik meerdere technieken geleerd.

In 2010 heb ik de opleiding tot begeleider van mensen met een levensbedreigende ziekte gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.
Ik heb mijn kennis en vaardigheden omtrent houding en technieken kunnen vergroten en ook heb ik nog meer inzicht gekregen in de menselijke psyche.

De ziekte kanker heeft me altijd geboeid vanwege een sterke aanleg in de familie en het diepere inzicht vanuit de homeopathie. Na mijn eigen ervaring met kanker kan ik me nog beter inleven in de situatie van mensen met ernstige ziektes.

Nu begeleid ik mensen die een actieve rol aan willen nemen in hun groei en herstelproces, ook in de laatste levensfase. Ik respecteer ieders mening en keuzes en stem de begeleiding af op de behoeften van elk individu op elk moment. Ik gebruik geen homeopathische middelen bij cliënten.